معرفی کتاب «گزارش توسعۀ ایران (2020- 2019)»

این کتاب بر روندهای توسعۀ سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و دیپلماتیک ایران از سال 2019 تا 2020 و همچنین مسائل خرد مانند حمل و نقل، کشاورزی و گردشگری در سطح منطقه ای و شهری تمرکز دارد. در سال­های 2020-2019، ایران همچنان با فشار حداکثری از سوی آمریکا و متحدانش مواجه بود و ضمن درگیری با تأثیر منفی کرونا، اقتصاد داخلی این کشور دچار مشکلات زیادی بود؛ اما همچنان ثبات کلی را حفظ کرد که نشان دهندۀ خرد قدرت­های منطقه ای در مقابله با بحران بود. کشمکش بین جناح­های سیاسی داخلی ایران کاهش یافته است و محافظه­کاران و اصلاح­طلبان با تمرکز بر تصویر بزرگ، به­ تدریج به سمت همکاری برای مقابله با بحران­های داخلی و خارجی حرکت کرده اند.

عنوان کتاب: گزارش توسعۀ ایران (2020 - 2019)

نویسنده: جی کی یون (Ji kai yun)، سردبیر، پرفسور آکادمی تاریخ و فرهنگ دانشگاه جنوب غرب، مدیر مرکز ایران­شناسی دانشگاه جنوب غرب، معاون رئیس آکادمی «کمربند و جاده» دانشگاه جنوب غرب، استاد راهنمای دکتری تاریخ منطقه ای و ملی تاریخ جهان؛

دو لین زه (Du lin ze) سردبیر اجرایی، دکتری رشتۀ تاریخ، معاون مدیر مرکز ایران­شناسی آکادمی جنوب غرب، استادیار آکادمی تاریخ و فرهنگ دانشگاه جنوب غرب، مدیر گروه تاریخ مدرن و معاصر جهان، پژوهشگر مهمان آکادمی مطالعات شرقی و آفریقایی دانشگاه لندن (2018-2017)؛

لو جین (Lu jin) معاون سردبیر، پژوهشگر مؤسسۀ مطالعات غرب آسیا و آفریقای آکادمی علوم اجتماعی چین، معاون دبیرکل مرکز تحقیقات خلیج فارس آکادمی علوم اجتماعی چین، مدیر اجرایی هشتمین شورای انجمن خاورمیانه چین.

                                     

ناشر: انتشارات اسناد علمی پکن

تاریخ انتشار: ژوئن 2024

این کتاب بر روندهای توسعۀ سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و دیپلماتیک ایران از سال 2019 تا 2020 و همچنین مسائل خرد مانند حمل و نقل، کشاورزی و گردشگری در سطح منطقه ای و شهری تمرکز دارد. در سال­های 2020-2019، ایران همچنان با فشار حداکثری از سوی آمریکا و متحدانش مواجه بود و ضمن درگیری با تأثیر منفی کرونا، اقتصاد داخلی این کشور دچار مشکلات زیادی بود؛ اما همچنان ثبات کلی را حفظ کرد که نشان دهندۀ خرد قدرت­های منطقه ای در مقابله با بحران بود. کشمکش بین جناح­های سیاسی داخلی ایران کاهش یافته است و محافظه­کاران و اصلاح­طلبان با تمرکز بر تصویر بزرگ، به­ تدریج به سمت همکاری برای مقابله با بحران­های داخلی و خارجی حرکت کرده اند. در سطح دیپلماتیک، دولت ایران تلاش کرده است تا از طریق کانال­ ها و ابزارهای مختلف، به سیاست انزوای آمریکا پاسخ دهد، فعالانه به دنبال درک و حمایت جامعۀ بین المللی است، به دنبال همکاری با کشورهایی است که در اردوگاه آمریکا نیستند و نفوذ منطقه ای خود را تحکیم کرده است. در سطح اقتصادی، دولت ایران تلاش کرده است تا با گشودن منابع و کاهش هزینه­ها، کسری مالی را جبران، و کنترل ارزی را برای مقابله با تورم اجرا کند؛ اما توفیق چندانی کسب نکرده است. علاوه بر تأثیر کرونا، چشم انداز توسعۀ اقتصادی داخلی ایران، هنوز خوش بینانه نیست. در آینده، ایران باید در نوآوری­های خود فعال­تر و جسورتر باشد؛ اصلاحات ساختاری را تعمیق بخشد و فعالانه به دنبال حمایت جامعۀ بین المللی و نیروهای خارجی باشد تا بتواند مشکلات داخلی و خارجی خود را حل کند.

    

کد خبر 22153

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 12 =